mandag 30. juli 2012

Votter... I juli....

Det er visst sommer i følge kalenderen, men jeg begynner å tvile på at vi får noe sommer i år. Har vært en og annen flott dag innimellom, men mye regn og det har vært kaldt. Føler vel at det gjelder hele fjøla, og kan vel være en ørliten trøst.. :))

Innimellom mine store prosjekter har jeg noen små. Sånn er det bare, og det har jeg lært meg å leve med.. hihi...
Greit å ha litt å bytte på mener nå jeg da.. Hva synes du? Er du den som gjør ferdig en ting av gangen, eller er du som meg, som har førti-ørten ting på gang samtidig??

Jeg strikker votter..    i juli.. Det føles ikke helt riktig, men jeg koser meg.. :)


 Mønsteret og fargene falt jeg veldig for, delikat i hvitt og lysgrått. Mønsteret heter "Kristins Løytnantshjerter" og det er Wenche S Roald som har laget det. Mener jeg kjøpte det på Ravelry for en stund siden.
Jeg strikker i PT 5 Sport på pinne nr 3.


Sybilla har fått sommerferie, litt ufrivillig, og venter tålmodig på at jeg skal komme i rette stemningen igjen. Jeg har ikke sydd på lenge.
Har mange idéer i hodet, og håper jeg kommer i gang snart.
Enn så lenge koser jeg meg med pinner og garn, og det faktum at det begynner å bli såpass mørkt ute om kvelden at det er koselig med stearinlys på bordet.. :)))

Ha en fin fin kveld videre..


Quiltefeen

torsdag 26. juli 2012

Lyslykt

Lyslykter går som en farsott over landet om dagen.. Og det er utrolig mange lekre varianter der ute, det er en fryd for øyet.. :)
Det har vært så varmt her i dag, at ullstrikketøyet har fått hvile. Jeg tok heller med meg et nøste bomullsgarn og pinner ut i skyggen på verandaen i dag.
Mitt lille bidrag til denne trenden ble sånn:




Mønsteret har jeg funnet hos Gavemakeriet. :)

Ellers strikker jeg på kosebuksa fra Viking Design som jeg nevnte i forrige innlegg. Blir spennende å se om den passer den dagen (eller året) den  blir ferdig.. :)






Vancouver genseren er faktisk FERDIG!!! Juhuu!! Må bare få montert den.. :) Så nå hjelper det litt på ufoene her i huset, selv om det er nok å ta av enda... hehe...

Vel, ha en super kveld videre, og takk for at du tok turen innom..
Vi prekas plutselig.. :))

Quiltefeen


fredag 20. juli 2012

Modusbytte.. Og for meg en ny teknikk..

Jeg er i strikkemodus om dagen..

Det var Handelens dag her i Sandeford i går. Butikkene flytter ut på gata, det mysser av folk, og det er prosenter og gode tilbud på det meste, også garn.. :)
Jeg fikk kjøpt litt.. litt mer enn litt..
Blandt annet garn til en tunika/vest i tykt Easy garn fra Sandnes og Hverdags (alpakka) også fra Sandnes, til en "kosebukse" :)

Det hvite garnet mangler, men de får det inn snart..:)



 Jeg har vel nå garn for en stund, og gleder meg til å ta fatt på diverse prosjekter. Det er jo ikke noe vær å skryte av, så da kan jeg sitte inne med god samvittighet og koooose meg med håndarbeid. :)

Jeg har nok en gang funnet frem min Vancouver genser som har ligget lenge, veldig lenge.. I går ble jeg ferdig med bolen. Endelig!!
Nå har jeg en halv arm igjen.. :)



Jeg må bare slå et slag for BACKWARDS KNITTING. Det er sikkert mange som har vært borti det allerede, men jeg lærte meg dette for en liten stund siden. Og nå er det ingen sak å strikke mønster på vranga!! Her strikkes nemlig mønsteret rett fra venstre mot høyre.. :))))
Det er rett og slett genialt, og jeg kommer aldri til å strikke mønster på vranga igjen.. EVER!!

Vancouver genseren har mønsteret på bolen helt oppe ved halsfellingen, og det må strikkes frem og tilbake.. Men det var gjort på no time.. :)
Veldig fornøyd ja... :)

Jeg strikket en genser i dag.. Ja, en hel genser på et par-tre timer... :) Hehe.. Den var ikke stor da...
Bare se:


Telefonen må jo holdes varm.. :) Jeg måtte bare prøve, synes den var så kul... Fant mønsteret HER.

Nå er det luftings av de firbente, før jeg kryper opp i sofakroken med strikketøy og en eller annen film.. :) 
Ha en super helg!!

Klem fra
Quiltefeen

tirsdag 17. juli 2012

Ny pute

Jeg har strikket ny pute til sofaen, det var på tide med en liten oppgradering på den fronten. :) Jeg fikk låne PT Design hefte nr 93 av søsteren min, og der er det såå mye lekkert!! Nok en gang skulle jeg ønske meg flere par armer og maaange flere timer i døgnet.. :) So much to do....
Tror jeg vil ha et par puter til, de er satt på venteliste sammen med to tusen andre prosjekter..



Jeg har strikket denne i Artic fra Trysil Garn, pinne 7, kjøpt på Europris.
Ble fornøyd med resultatet. :)

Jeg var i Oslo i går, dvs: Stoff og Stil, Ikea og Sandvika storsenter.. Jeg dro ene og alene til Stoff og Stil for å kjøpe magnetlåser, noe de SELVFØLGELIG IKKE HADDE INNE!!! "Vi får de inn i morgen, da".... Hmfrr.. Det hjelper meg SVÆRT lite, for jeg kjører ikke en time hver vei dagen etter, kun for de låsene! Nei da kan de bare være!!
Får bestille de på nettet istedet.. :)
Det ble litt fórstoff istedet for.. det ble som et bitte lite plaster på såret..
Kan ikke huske sist jeg handlet så lite på Ikea som i går. Etter å ha telt opp, satt jeg med 14 småting, og det er jammen ikke så gæli.. *smiler fornøyd*
Sandvika ble en springe-igjennom-tur da det begynte å bli sent, og skal heller ta med ungene inn en annen dag i ferien.. :)
Kom kjapt frem til at det er fullstendig umulig å få disse tre stedene inn i programmet samme dagen... Hver av butikkene er jo en dagstur i seg selv.. :) Stakkaren som var med meg inn på Stoff og Stil himlet i allefall med øynene når jeg sa at han slapp billig unna med kun en time.. hehehe...

Det var hverdagsglimtet for denne gangen... :) Ha en strålende kveld videre...

Quiltefeen

søndag 15. juli 2012

Veske nr 2 tross uenigheter.. :)

Sybilla var ikke helt enig med meg i dag.. Men det viser seg jo at hun hadde rett og jeg tok fullstendig feil.. For hun virker på en litt annen måte enn gamle Janome. :)
Var det noen som sa bruksanvisning?? Joda, når jeg ikke finner ut av det uten, så...

 Får si som Pippi alltid har sagt: "det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert.."
Ehh.. Tja... Kanskje?
Sta som jeg er, så må jeg jo prøve på min måte først. :) Og jeg måtte pent krype til korset gitt, og finne frem boka..
Men nå er vi atter en gang perlevenner!!

Er ferdig med veske nr 2.. :) 
Denne er i det hvite stoffet fra USA, har grått fór, og svarte snorer i siden. Utenom det er den helt lik den svarte jeg sydde i går.
Denne blir også lagt for salg. :)




Forsiden

Baksiden

Det er grenser for hvor mange vesker jeg trenger selv.. hehe..
Jeg legger også ut et par andre for salg som jeg sydde for en stund siden. Det har vært meningen hele tiden, men har bare ikke kommet så langt. :/
Ting tar tid!! Sånn er det bare, og det har jeg så smått lært meg å leve med.. Vel... til en viss grad..

Jeg skulle ut og klippe engen (les plenen), men nå begynte det plutselig å regne. For DET trengte vi jo!! Har jo ikke regnet på.... en dag!! Wow... Er jo tørt som i Sahara her... NOT!!

Men aldri så gæli at det ikke er godt for noe. Jeg kan fortsette på syrommet eller sette meg ned med strikketøyet istedet.. :)
Dermed ønsker jeg deg en fortreffelig søndag enten du har fint eller dårlig vær.. :)

Quiltefeen

lørdag 14. juli 2012

Shelley's Veske

Jeg er storfornøyd med min nye Pfaff maskin. Jeg har døpt den Sybilla.. :)
Det ene stoffet fra USA har blitt brukt til denne vesken. Jeg har brukt svart fór, den har magnetlås, flere lommer innvendig og to på sidene på utsiden. Liker veldig godt snurpingen i siden, det gir vesken en veldig fin fasong. :)
Den er ca 12,5" bred, 10,5" høy og 4,5" vid. (32x27x11,5 cm)










Denne legger jeg i butikken min tenker jeg, og det blir garantert flere av den. Den var artig å sy, og som sagt, så likte jeg veldig godt størrelse og fasong. :)
Nå går jeg opp og fortsetter min date med min Sybilla.. :)

Ha en fantastisk fredag, og en super helg enn så lenge. Og du... takk for at du tok turen innom.. :)

Quiltefeen

onsdag 11. juli 2012

Det lekes om dagen..

Jeg leker meg med sømmer og applikasjoner. Det er artig å gjøre litt ting uten mål og mening av og til, og det blir faktisk noe ut av det til slutt... :)
Fikk det for meg at jeg ville teste ut et par sømmer, og vips så hadde jeg sydd en av AnnaKas sminkepunger.. :)
 



  Disse sminkepungene er etter mønster jeg fant i Tildaboken, den lilla blir nok til Lillefeen.. Hun ønsker seg en sminkepung. :)) Må jo ha noe å ha lipglossen og neglelakken i, kan du skjønne... :) (for hun har jo iiiiiingen fra før....)



Jeg har, etter mange runder med meg selv, OPPGRADERT SYMASKINEN min..:)))))WEEEEE!!!!!!!
Jeg er vant til å sy på Janome, så det er litt rart å sy på noe annet.. Valget falt på denne: Pfaff Quilt Expression 4.0
Derfor leker jeg med sømmer, og jeg er som en unge på julaften, hehe...

Tok første "kjøreturen" i dag, etter å ha sittet hele kvelden i går med instruksjonsboka i fanget.
Den er litt mer avansert en min gamle, kan du si...:) Og har masse å lære, så det blir spennende og artig fremover..


Mitt nye glis...:))))

Det har vært en og annen solstråle innom Sandefjord. De har jeg prøvd å få med meg, og har fått prøvd meg litt på kjøkkenklutstrikking og hekling.
Jeg må innrømme at jeg ikke har testet de selv, men jeg hører mange som skryter de opp i skyene. Jeg skal prøve, det må jeg jo..:)


 Den rosa er heklet etter mønster som jeg fant inne hos Olavas blogg, men jeg synes min ble litt i tetteste laget. Jeg skal hekle med større krok neste gang.


Den gule er strikket i Paris, den blå i Mandarin og den grønne i PT Petunia. :) Den rosa er også Paris.

Bikinioverdelen ble også ferdig, det var litt vanskelig å ta bilde, den store hvite stripen innimellom det svarte, er egentlig rosa. Ville ha et lite avbrekk i det sorte og hvite. :)
Kanten nederst og rundt halsen er rillestrikket, og jeg fant mønsteret hos Drops Design. 
Det gjenstår igrunn bare å prøve den, det har jeg ikke tort enda... Hihi... Blir nok i all hemmelighet på badet, tenker jeg... :)))



Jeg ønsker den en flott og kreativ onsdagskveld, så sees vi plutselig igjen.. :)

Quiltefeen

fredag 6. juli 2012

Gamle norgesglass med vri..

Først: tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på det forrige innlegget (og ellers også..).. :) Jeg setter uendelig stor pris på alle sammen...:)

Her om dagen ble jeg oppringt av Siri i quiltelaget. Hun hadde den Tildaboken jeg etterlyste, og gjett om jeg ble glad!!! :))
Det var "Tildas hus" jeg var ute etter. Jeg bestilte boka, pluss en til, og de kom i posten i går.
Der er det masse inspirasjon, og jeg har brukt et par timer på syrommet i dag.

Jeg arvet noen gamle norgesglass av min farmor for mange år siden. De har jeg tattt frem og bruker de på syrommet til ting og tang. Jeg har pyntet litt på de, og nå gjør de seg godt i vinduskarmen min.. :)





Jeg har brukt Tildastoffer på alle lokkene, og de kan alle fungere som nåleputer.. :) Men de er stort sett bare til pynt, hehe.. Synes de ble fine, jeg... :)

Prøvde meg også på trådposen jeg viste i nest siste innlegget, som egentlig heter "liten veggpose".
Merker at jeg ikke er veldig dreven på å sy buer, i hvertfall ikke mange av de på en gang.. Men det gikk da sånn tålelig greit til slutt.. :)


Jammen ble det ikke et par englevinger også..:) Måtte bare...


I går var det en fantastisk dag, det var sååå varmt at mye av dagen faktisk ble tilbrakt i skyggen!! Da er det virkelig varmt, tro meg.....
Jeg tok med meg håndarbeidet ut og fikk virkelig en smak av sommer.. :) Jeg heklet en kjøkkenklut, de er jo så populære om dagen, og jeg fikk det for meg at jeg skulle strikke meg en bikinioverdel.. :/ Det var mest for gøy, og spørs om jeg kommer til å bruke den.. Den er ikke helt ferdig, og har ikke tatt bilde av hverken den eller kluten. Det får komme siden.
Det var to til som synes det ble litt i varmeste laget, men å holde seg i skyggen klarte de ikke.. :)




Yatzi ble litt forskrekket når solstolen plutselig vippet bakover, hehe... Men hun fikk fort taket på det.. :))

Nå i kveld regner det, det er egentlig veldig deilig luft ute, og nå tar jeg meg en liten tur til naboen og skravler litt.. :))
Ha en super kveld, og en kjempefin helg..
Og du... Takk for at du tok turen innom meg.. :)

Quiltefeen

mandag 2. juli 2012

En brikke til stuebordet..

Jeg har sydd en brikke til stuebordet mitt..
Er vel en av to-tre stykker som jeg faktisk har beholdt selv.. :)
Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og likte veldig godt at den var firkantet da bordet mitt også er det.
Mønsteret er fra det siste Quiltemagasinet..



Ha en super kveld videre..:)

Quiltefeen