søndag 11. mai 2014

Årets begivenhet: Gårsdagens KonfirmasjonGratulerer til min flotte konfirmant!! :-) I går var endelig dagen hans her. Denne dagen hadde han ventet lenge på! :-)


Synes gutten min er kjempeflott i dress, og det er så stilig når de velger farget skjorte! *SNUFS* Det er litt rart, tiden går så veldig fort. Plutselig er han flott ungdom, ansvarsfull og omsorgsfull, men også typisk ungdom.. Treg til tider, og alt er et ork.. :-) Men han gjør stort sett det han blir bedt om, gir mora si klemmer sånn helt uten videre, og jeg får høre hver dag at han er kjempeglad i meg <3<3


Gutt som han er, så ville han absolutt ikke ha noe "dilldall" og fjas. Dermed ble det et enkelt bord med eføy, blå blomster (georginer kanskje??) flagg og lys. 
Han valgte å stå borgerlig. Det synes jeg var et godt valg, de har snakket mye om medmenneskelighet, empati, stå for egne tanker og meninger, og at alle mennesker er like mye verd uansett etnisitet, religion og kjønn.
Seremonien var nydelig, med bl.a Sandefjord Brass Symposium som spilte den vakreste musikk.. 
Lars Martin Myhre holdt tale for ungdommen, og med en fantastisk humoristisk vri, ble det en uforglemmelig
tale. :) "Bare smil og lat som, det er godt betalt" Hehe.... 
Etterpå koste vi oss med koldtbord og kaker. Konfirmanten stupte over røket laks og eggerøre for det er noe av det beste han vet, og er jo litt enig da.. Det er veldig godt.. :-)
Faren holdt en flott tale der mange av oss, konfirmanten inkludert, satt med tårer i øynene. 
Jeg valgte å holde min tale på rim, for jeg er ingen taler. Konfirmanten overlevde begge talene, ikke verst bare det!! :-D

I dag er det "benahøyt-dag", kan ikke beskrive hvor godt det var å hoppe ut av bunaden i går!! Kroppen er fortsatt i sjokk etter "bunadangrepet", noe den absolutt ikke var særlig glad for. Den var prøvd på forhånd, men at den skulle føles som en fangedrakt etter maten var jeg nok ikke helt forberedt på.. hehe.. 
Må nok krype til korset og bite i det sure eplet og få den sydd ut... Hmmmm..... 

Jeg skal sitte her og føle på det at nå er det over for denne gang, all lufta er gått ut av meg gitt.. :) Så er det 3 år til neste gang! 

Ønsker deg en herlig, avslappende søndag. 
Og hvis det er din tur til å ha konfirmasjon i dag: Gratulerer med dagen! :) 

Klem fra 
Quiltefeen

4 kommentarer:

 1. Hei, Kristin!

  Gratulerer med overstått konfirmasjon! Synes hovedpersonen var riktig så staut i fin dress og tøff sveis :) Trivelig å lese om hvordan dagen ble feiret - ingen tvil om at dette er en merkedag! Mine to gutter ble konfirmert i 2008 og 2010, husker det som om det var i går :)
  Og du - den følelsen av å få "slippe ut" av bunaden etter endt dag kjenner jeg godt igjen, like herlig hver gang! Håper du hadde en god benahøyt-dag, man trenger en slik dag til å la alt synke inn litt..

  Ønsker deg og dine ei fin 17.mai-helg, det er bare å mote seg opp til et nytt "bunadangrep" :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye til både konfirmant og mor. Kjekk kar!

  SvarSlett
 3. Kjempefin blogg du har :) og så kunne jeg ikke unngå å legge merke til at du har skaffet deg Socktopus-boka ;) Den er bare helt fantastisk, akkurat nå holder jeg på med Hundred Acre Wood og Vorticity :)
  Har du strikket mange par fra den?

  SvarSlett
 4. Gratulerer med din flotte konfirmant! :)

  SvarSlett