torsdag 27. september 2012

Mikkelue og kakebaking på høygir..

Jeg har så vidt begynt med litt håndarbeid igjen.. har holdt meg ganske i ro i nesten to uker nå.. Og er veldig i ferd med å fly på veggen, og krabbe oppover den samme veggen.. :/

Sønnen min har vært veldig påpasselig med å nevne med jevne mellomrom de siste dagene at "mamma, du VET at pappa har bursdag snart?".. :)
Jaaaaada, jeg har faktisk fått med meg det.. Litt rart om jeg ikke hadde gjort det da.. har tross alt kjent mannen i snart 20 år.. hehe..
Bursdagsgaven har vi kjøpt inn for lengst.. En treningsmatte, han trener nemlig hjemme.. og det var det han ønsket seg når ungene spurte.
Og TENK om vi hadde glemt det???? Nei, her må vi gå hardt til verks.. Den ble kjøpt inn i sommerferien faktisk.. :) De er nå snåle disse to små, som ikke er såå små lenger..
I dag fikk jeg sms før klokka 8, poden måtte nok en gang forsikre seg om at planen hans blir fulgt.. Han har nemlig stått for hele planleggingen av dagen som tilfeldigvis er i dag.. Det første han spurte om, var om jeg hadde bakt kaken.. "Men kjære deg" svarte jeg.... "Klokka er ikke 8 enda!!!!" "Sorry da!!!!" fikk jeg til svar...
Fikk noen timer på meg før neste melding tikket inn...: " Er gave og bakeverk klart?" (Bakeverk, faktisk..)
Jaaaaaada!!! Jeg jobber med saken så melet skvetter... Har liksom ikke noe valg her, føler jeg.. Så i skrivende stund står eplekaken i ovnen, gaven er pakket inn og jeg fester tråder på en lue som jeg plutselig fikk for meg i går kveld at han skulle få.. :)
Impulsiv??? Jeg??? Det har jeg da aaaaaldri vært!!! Ehh...... Jo...
Han skal nemlig på jakt i helga.. Og en lue kommer jo alltid godt med da.. De sitter jo halve natta på vakt, og tenker at på Hitra er det kanskje en smule kjøligere enn her?? Satser på det.. :P

Valget falt på Mikkelua som jeg fant mønster på hos Tovepia. En supergrei lue å strikke, som bare består av to rett/to vrang hele veien og artig felling i toppen.
Jeg valgte Alpaca fra Drops i mørk blå, dobbel tråd og pinne 4. Den er mørkere enn på bildet.Den er supermyk, og håper den er stor(lang) nok.
Jeg hadde i alle fall en del å gå på når jeg prøvde den. :)
 I mangel på modell, prøvde jeg to versjoner: den ene over en bakebolle (man tager hva man haver) :)) Den andre versjonen er da rett og slett på meg selv, og ta bilde på magefølelsen, med håp om at man skal treffe lua sånn nogen lunde.. hihi.. :)
Dette er ikke første forsøk, for å si det sånn.. hehe... Likte godt fellingene på toppen, og tror det blir flere av denne..

Kaka er snart ferdig (aller best med lun eplekake..), og jeg drar bort til poden som er hos faren enda.. Faren kommer hit og henter minsta rett etter at jeg har dratt, og kommer sikkert ikke til å ane hva som er i gjære... for det lukter jo IKKE eplekake i huset!!!
Men kanskje han blir litt overrasket fordet.. :) For ungene har virkelig jobbet for å få til en overraskelse..:)

Jeg blir rørt, jeg.. De styrer og ordner for oss begge. De er støtt og stadig bortom å gir en klem, og forteller hvor glade de er i meg (det samme hos pappa).. Ikke så verst det.. eldstemann er tross alt tenåring. :))) 

Jeg ønsker deg en flott torsdag!!

Eplekakeklem fra

Quiltefeen

9 kommentarer:

 1. Hei, så hyggelig!!..og lua ble flott! Godt å høre om erfaringer med annet garn, og det du brukte hørtes godt ut. Håper gubben blir fornøyd;)
  ha en finfin kveld, legger meg som følger jeg også;) Klem fra mæ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.. :) Velkommen til meg.. :) Lua falt veldig i smak, og den testes i helgen.. En riktig god helg til deg.. :)
   Klem, Kristin

   Slett
 2. Hola Kristin !!!

  El gorro me encanta !!
  Como va tu brazo ?? Espero que estés mejorando !!

  Un besito guapi !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hola Laura.. :)
   El brazo está mucho mejor, gracias.. :) Como ves, estoy ahora haciendo un poco de punto.. Por fin!! Un poco más y me vuelvo loca, jeje... :)
   Te deseo un buen fin de semana.. :)
   Un abrazo!!

   Slett
 3. Flott lue! Han ble nok glad for den. Det med bakebollen under lua var jo skikkelig kreativt! :) Dere er heldige som har så omsorgsfulle barn. Dere har gjort en god jobb! :)
  Tusen takk for koselige kommentarer hos meg! :)
  Ha en fortsatt god helg!
  Klem Lisa

  SvarSlett
 4. Flotte unger dere har! Så mye omtanke er flott.

  Og fin felling på lua, det fristet til gaveskuffen.

  SvarSlett
 5. Åååå, for en fin historie! Så godt at ungene har en mamma som hjelper til å lage overraskelse! Og bra du er i gang igjen. Jeg vasker og rydder ut leilighet, men nå skal jeg sette meg litt med strikketøy. Endelig!!! Ha en fin uke, Kristin:-)

  SvarSlett
 6. Herlig lue , og herlig blogg :O) Legger meg til som følger her jeg . Satt og lo godt av det du skriver her og jommen har dere herlige barn ja hihi...Kjente meg igjen i mye og disse barna er jo superivrige og tror sikkert at vi er en smule senile,så da er det jaggu godt de passer på så ting blir gjort :O) Moro at du skal være med på symysteriet :)Klem fra Bente .

  SvarSlett
 7. Så flott lue og herlige barn du ......
  Fin mandag til deg

  Klem

  SvarSlett