onsdag 7. november 2012

Små snøreposer, UFOer og bokomslag

Jeg var på quiltemøte i går, og som vanlig var det veldig hyggelig. :) Vi hadde UFO kveld, dvs at før sommerferien satte vi oss opp på liste med hva vi skulle ha ferdig til dette møtet. En veldig fin måte å få det siste sparket bak for å bli ferdig med et prosjekt som kanskje har ligget i skapet i mange år.. :)

For min del, så var det Roseteppet. Det ble behørlig vist frem og tatt bilder av(håper jeg klarte å gjemme meg bort, liker ikke å bli tatt bilde av, hehe.). Føltes veldig godt å være i mål, og som premie fikk alle som hadde blitt ferdige, en valgfri snelle med silketråd fra Lenes Silketråd på Nøtterøy i Tønsberg som var på besøk hos oss..
 Det var flere tepper som ble vist frem, og det ble mye oiing og wowing, for det var mye flott å se.
Her er noen bilder av noen av arbeidene som ble vist frem.. Jeg er ikke flink til å huske på å ta bilder, og som vanlig var jeg sent ute her også, men fikk da med meg noe. :)
Jeg blir alltid så inspirert når jeg har vært på møte. Det er en kjempeflott gjeng med kreative damer som har det utrolig hyggelig sammen. :)

Jeg var veldig klar for å sette meg ved Sybilla i dag, for å sy litt av alle de tingene som jeg har tenkt til å sy (det har vel godt opp for meg til en viss grad, at jeg ALDRI I VERDEN kommer til å klare å få laget alt).

Tre små snøreposer har blitt sydd, sammen med to bokomslag som jeg har satt på to almanakker for 2013.
Posene passer til en kaffekopp, eller annet småtteri som stichery, hekletøyet osv.., og de er sydd i lin.
Bokomslagene har jeg sydd etter syveiledningen som du finner hos Tolgens. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på de, men først nå fikk jeg satt meg ned. :) De er så fine, veiledningen til Siri er helt super å følge og de var artige å sy.
Den i rosa Tildastoff ble litt stor. Jeg valgte å ta silkesnoren ut av boken, og sy den fast i omslaget, og har hengt en perle i enden av snora. Har også sydd på strikk til lukking, istedet for knapp. Det har jeg gjort på begge to, eneste forskjellen er at den ene har strikken foran og den andre bak. :)


Den blå sydde jeg litt mindre, og den passer bedre. Her har jeg latt snoren være i boka, og strikken til lukking er sydd på forsiden.
En annen særdeles oppsiktsvekkende sak, er at jeg har SYDD LUKKEKANTEN NED FOR HÅND! Det er jammen meg ti kryss i taket og minst 20 stjerner i boka altså!!! :)))
Jeg syr stort sett alt på maskin, har ikke tålmodighet til å pusle med håndsøm på lukkekanten.. Da skal jeg bli ferdig da, ikke bruke x antall timer til for å få kanten ferdigsydd..
På disse har jeg da gjort et unntak. :) Det gikk overraskende fort og greit, og kanskje jeg må revurdere hele angsten for håndsøm.. Hmmm.. (er lagt til vurdering i skrivende stund).
Her synes forskjellen i størrelsen. Den blå er ca 0,5 cm kortere enn den rosa. Jeg har brukt rosa Lille Martine ruter og blå striper til fór.


Jeg strikker litt også, men har ingenting ferdig for øyeblikket. Holder på med bl.a en lue, lommetøfler og votter.. hehe..
I morgen starter jeg opp STRIKKEKAFÉ her i Sandefjord, og gleder meg masse til det. Håper vi kan bli en fin gjeng som kan ha det litt sosialt en gang i måneden. Det blir sikkert en del endringer underveis, men det tar vi som det kommer.
Skulle du være i nærheten, og ønsker å ta en kaffekopp og skravle litt, så er du hjertelig velkommen!
Vi treffes på JORDBÆRPIKENE på Hvaltorvet handlesenter kl 17.30.
Ta med deg håndarbeidet og kom en tur da vel!! :)

3 kommentarer:

 1. Du verden, her var det mye fint! Takk for hederlig omtale for bokomslagene. Dine ble veldig fine, og håndsøm, ja, det er faktisk en veldig fin del av det hele. Pleier å samle opp litt, så tar jeg det foran tv`n til slutt (men jeg har ikke alltid synes at det har vært noen artig del av jobben..)Lykke til med strikkekafe! Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 2. Que trabajos tan bonitos, y que bien que os lo pasáis !!

  Un besito !! :)

  SvarSlett
 3. Det var mycket fina bokomslag som Du har sytt, tycker jag. En trevlig ide´!

  Dollandesign

  SvarSlett