søndag 6. januar 2013

Nyttårsforsetter??? Nææhh!!


Jeg har ett nyttårsforsett... Å ikke ha noen nyttårsforsetter.. :) Jeg har bestemt at jeg tar en dag av gangen, og gjør det beste ut av den.. Har prøvd så mange ganger: spise sunnere, trene mer, stå opp litt tidligere om morgenen så jeg slipper å stresse, osv... Det blir til at det går greit en stund, for så å ski ut, nesten umerkelig.. Uvanene sniker seg inn igjen, og er som regel godt innarbeidet før det går opp for meg at de er tilbake!! Hmm...
Litt trening skal jeg allikevel klare å få til!!
Skal trene på å sy i glidelåser.. Ikke alltid det blir så bra som jeg ønsker.. :)
Jeg skal trene på å strikke to armer/votter/sokker på én gang.. også kalt "magicloop".
Jeg skal trene på å strikke vrangt på retta.. Jeg kan det, men har ikke gjort det så ofte.. :)
Jeg skal trene på å hekle med to tråder. Har et par puter jeg bare MÅ hekle etterhvert.. :).........................

Som du ser, så er det ikke viljen det står på.. :) Jeg skal trene masse, jeg!!! :p

Kanskje yoga?
Eller golf??

Eller kanskje tennis??
Nææh.... En annen gang.....

Det kunne vært en bedre start på det nye året.. Lungebetennelsen sitter hardt i og søvn er tydeligvis oppskrytt. Men trøsta får være at nå kan det ikke bli annet enn bedre.. :)
Jeg har begynt å jobbe litt, og det er i og for seg veldig greit... men slitsomt når formen ikke er helt på topp.
Sakte men sikkert går det mot en "normal" hverdag, med jobb, treninger, og alt annet som hører til en travel hverdag for en liten familie på 3(pluss to bikkjer og to hamstre..)

Jeg har fått ferdig en tunika, strikket i Easy på pinne 7. Den gikk superfort, deilig av og til det.. :) Den er kjempevarm!!


Og jeg har akkurat felt av Mariusen min med rundfelling strikket i Sandnes alpakka(sort) og Drops alpakka( natur).
Jeg ble ikke helt fornøyd, for garnet fra Drops røyter.. Veldig!! :( Det er nok siste gangen jeg strikker med alpakka fra Drops. I tillegg er Drops litt tynnere enn Sandnes, så jeg valgte å strikke mønsteret med to tråder. En tråd Drops og en tråd Isager Alpaca 1 som jeg hadde til overs fra Camomillesjalet mitt. Det funket greit nok det, men som sagt så er det masse hvite hår på det sorte.. Håper det hjelper litt etter vask.
Jeg valgte også å droppe det røde, og strikket hele mønsteret i natur. Jeg la inn en ekstra felling opp mot halsen, for den ble veldig vid. Det har jeg hørt andre har kommentert også..
En annen ting jeg har gjort, er å strikke bolen lenger. Jeg strikket 8 cm ekstra, for jeg ville ha den litt nedenfor hofta. 
Nå gjenstår å feste tråder, sy sammen under armene og vaske den. Den er myk og deilig, og kommer til å bruke den som "innegenser".
En og en halv uke brukte jeg på den, og det var veldig kjekt å slippe monteringen. :) Skal få tatt bilde med den på sånn etterhvert.. :)


Impulsiv som jeg er, har jeg meldt meg på en vottealong som foregår på Facebooksidene til Projo. 12 par votter på like mange måneder. Et par votter pr mnd. Det skal jeg klare innimellom annet.. :)
Det første mønsteret ble lagt ut rett etter midnatt nyttårsaften. Tror det var mange damer som ventet i spenning. hehe.. Meg selv inkludert, liggende syk på sofaen mens rakettene braket over hustakene. :)
Brennende kjærlighet  heter de første vottene i alongen. Det er Jorid Linvik som har laget mønsteret.
Fargene bestemmer vi selv, mine blir nok i sort og en eller annen knallfarge.. Her er bilde av originalen:


Lett tovede votter i spreke farger..

Har ikke begynt på vottene enda, ville ha ferdig Mariusen først. Har satt meg som mål å prøve å få ferdig det jeg begynner på, til en viss grad i hvertfall.. *knis*.  Merk deg at jeg skriver "prøve" :p

Jeg har også funnet frem mønster på en genser med fletter på som jeg har lyst til å strikke. Vet bare ikke i hvilket garn eller farge enda.. Ikke for det, jeg har da nok prosjekter til å kunne tenke litt til..
Jeg har stor sans for bloggen til Monstermønster. Hun skriver så utrolig bra, jeg humrer og ler for meg selv.. Gapskratter til tider.. :) Hun er en racer med pinnene, og tryller frem de lekreste kreasjoner. Det var her jeg fant bilde av Wisteria genseren, og jeg var solgt.. Jeg klarer ikke bestemme meg for farge, jeg vil ha noe annet enn det jeg alltid ender opp i.. Dvs: sort, grå, hvitt, lilla, brun, blå... Jeg lurer litt på safran/spice eller rød, har luktet litt på olivengrønt.. får se hva jeg ender opp med..

Ny uke nærmer seg med stormskritt, og vi kan skrive "uke 2".. Mistenker at dette året ikke går noe saktere enn fjoråret, så det er bare å henge med så godt en kan.. :)
Det er skøytebane på utsiden av døra, det kom litt sludd her om dagen som frøys til i det det traff bakken. Det er ekstremsport å gå til postkassa og tilbake igjen, vi snakker om kanskje 10 meter.. Så langt har jeg klart å holde meg på beina, men hver tur med bikkjene er en tur med ganske mange "hjertet i halsen" opplevelser..  Kan ikke annet enn å lengte etter sol og sommer.....


Jeg ønsker deg en fin og kreativ ukestart.. :)  Ikke brekk armer og ben du heller.. :)
Klem,
Quiltefeen


5 kommentarer:

 1. Likte godt nyttårsforsettet ditt!
  Morsomme bilder! Kjempefin tunika!
  Ønsker deg en fortsatt god bedring!
  Ha en fin og kreativ ukestart du også! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett
 2. Likte treningsplanene dine:) Plusser jeg på slik trening til mine planer om å gå tur minst to ganger i uke, så blir det nestne ltt mye trening. Tror jeg også må prøve å trene på å bli kvitt litt restegarn. Det hoper seg fort opp.
  Du er veldig flnk og kreativ. Fin tunika, genser og votter du har strikket.
  Ha en fin kreativ uke du også :)
  klem Terese

  SvarSlett
 3. Likte godt forsettene dine......skulle trent jeg også blir ikke
  mye tur når vi ikke har Amadeus lengre :( må nok ta meg selv i nakken.
  Flink du er å strikke ....likte godt Mariusen kunne tenke meg å strikke den men må li ferdig med noen av de andre genserene først.
  God bedring til deg min venn
  Klem

  SvarSlett
 4. Flotte saker! Disse forsettene greier du! Jeg synst du får gjort så mye, og lager så mye fint! Enda formen ikke er på topp! Jeg er sikker på at du kommer ikke til å kjede deg en eneste dag i 2013;) Du mangler i alle fall ikke pågangsmot.

  SvarSlett
 5. Artige dyrebilder og fine gensrer du lager. Fint du sier det om alpakkagarnet.Strikker nå en maruisgenser med babyalpakka fra drops. Har ikke merka at det røyter ennå men holder bare på med bolen ennå som er ensfarget.

  SvarSlett